What About Change?

Leestijd: 1 minuut

Carpe diem

“De tijd zijn werk laten doen.”

Dat vind ik een mooie uitspraak. Het zet mij aan het denken. Het zet mij aan het werk. Het laat mij voelen dat ik leef.

Morgen begint vandaag, bijvoorbeeld. Of, carpe diem. Maar ook ‘stel niets uit Oskar’, een doorleefd advies waar ik inspiratie uit haal. En verder natuurlijk dat eeuwig voor ogenblik gaat. Of dat niets doen soms meer oplevert dan door blijven gaan.

Denken, doen en ervaren.

Drie elementen die een wezenlijk onderdeel uitmaken van (organisatie-)verandering. Naar mijn smaak en inzicht alleen niet altijd in de juiste volgorde of niet altijd compleet – vooral ervaren wordt vergeten. En met de nog altijd opmerkelijke splitsing in de praktijk tussen wie denkt (management) en wie vervolgens doet (de rest); ook in die volgorde overigens.

Tijd om daar verandering in aan te brengen?

Onderzoek

Denken. De komende jaren staan in het teken van denken. Natuurlijk door mijn wetenschappelijke onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam en mijn rol binnen de Ooa.

Doen. Onderzoek doen is hard werken. Schrijven, publiceren, bedrijfsonderzoek uitvoeren, interviews houden. Daaraan koppel ik lesgeven en thesis begeleiding.

Ervaren. Onderzoek doen is ook hart werken. Eureka momenten en tegenslagen wisselen elkaar af. Kennis delen is genieten. Kennis creëren soms eenzaam.

& Praktijk

Organisatieadvies en wetenschappelijk onderzoek kunnen in mijn ogen echter niet zonder elkaar. Het één voedt het ánder, en andersom. Zo wordt de wereld voor veranderaars en participanten, uiteindelijk een stukje beter. Dat is mijn fundamentele overtuiging en drijfveer.

Graag help ik mensen in organisaties bij verandering. Samen denken, doen en ervaren.

Tijd voor verandering! What about change?