What About Change bij premium brand autodealergroep

Leestijd: 1 minuut

Breda, 22 oktober 2018

Voorkomen is beter…

Bijna elke organisatie is in beweging. Dat wil zeggen, de mensen die samen de organisatie vormen, veranderen dagelijks op en rondom hun werkplek, participeren voortdurend in veranderdynamieken die er in de organisatie plaatsvinden (bewust dan wel onbewust) en krijgen regelmatig te maken met veranderingen waar het management formeel initiatief in neemt.

Mijn ervaring is dat ik als veranderkundig consultant vaak betrokken wordt op het moment dat er eigenlijk al ‘van alles’ had moeten gebeuren in de organisatie – zoals aanpassen aan nieuwe marktomstandigheden, verloop van collega’s, stress, ziekteverzuim, financieel verlies, inzakken van het marktaandeel en zo verder.

Hoe anders is het bij de organisatie waar ik nu een bijdrage mag leveren.

Regeren is vooruitzien

Dat is met managen niet anders. Binnen een autodealer van een premium automerk ga ik een bijdrage leveren om het team van automotive vakmensen voor te bereiden op een aantal interne ontwikkelingen (op het gebied van huisvesting en logistiek) en de  dynamieken die daar naar verwachting mee gepaard zullen gaan, zowel positieve als vervelende.

Zo is het leven. Maar door daar juist vooraf al goed over na te denken en met elkaar mee bezig te zijn, wordt het leven wellicht wel een stuk makkelijker. Het is mooi om te zien dat er managers zijn die niet pas schakelen als het te laat is, maar die voorop lopen en hulp vragen als het nog helemaal niet zo ver is. Preventief onderhoud in plaats van correctief onderhoud, om in autotermen te blijven.

What about change?

In de komende weken zal ik in kaart brengen ‘hoe we er in zitten’, waar aandacht nodig is, wat er beter kan en waarom en wat de rol is van het team maar ook van alle mensen individueel. Het net ophalen dus. Het bundelen van de kennis en kunde van alle mensen met mijn expertise als veranderkundige heeft als doel te behouden wat goed is en bij te leren wat  nodig is om ook de komende jaren als team goed verder te kunnen. Een brug slaan dus tussen verleden, heden en toekomst.

Ik heb er zin in!

 

Wil je weten hoe ik tegen organisatieverandering aan kijk? Op mijn website staan diverse artikelen en blogs die samen een goed beeld vormen. Bel me gerust voor een kop koffie!