Wèl zelf, niet alléén!

Leestijd: 2 minuten

Met deze vier woorden (wél zelf, niet alléén) heb ik ooit een fles wijn verdiend tijdens mijn eerste baan. Frank Doorenbos vond het een mooie vondst. Ze zijn over de jaren langzamerhand mijn lijfspreuk geworden. In woord en in daad blijkt steeds weer en meer.

Zelf verder!

Vanaf 1 januari 2018 ben ik niet meer verbonden aan W&D consultants (en Lydius).

Het automotive adviesbureau dat ik de afgelopen 12 jaar gerund heb met Remco. Het was een mooie tijd, met fijne collega’s en klanten om mee samen te werken.

Dat betekent dat ik zèlf verder ga.

Zelf, in de zin van in mijn eentje, maar zeker niet alléén.

Zo heb ik van klanten, vrienden, relaties en collega’s, mooie, wijze en vriendelijke woorden in ontvangst mogen nemen naar aanleiding van deze stap.

Iets eenzaams heeft het ook, weggaan bij een bedrijf dat je mede hebt opgebouwd. Maar door al die reacties en nieuwe perspectieven voel ik me allesbehalve alléén.

Zo heb ik nieuwe collega’s op de Vrije Universiteit Amsterdam om mee te onderzoeken, te leren, te doceren, te begeleiden, te schrijven, en te publiceren. Zo voel ik me thuis onder collegae om binnen en buiten de Orde van Organisatiekundigen en Adviseurs (Ooa) te werken aan de professionalisering van het vak, aan intervisie, aan leren en kennis delen.

Hoe verder?

Ik ga me in breed perspectief richten op de veranderkunde (organisatieverandering). Het mooie is dat dit onlosmakelijk met ‘doen’ is verbonden. Kunde gaat immers over vakmanschap in de praktijk.

Wat ik dan ga doen?

Ik zie nog wel even. Ik denk er nog over na. Vorig jaar schreef ik ook over de tijd die zijn werk doet. Voor nu laat ik die tijd de tijd.

Wens voor 2018

Ik wens je voor 2018 alle goeds toe. In gezondheid. Met werkplezier en een goede balans tussen werk en privé. Met aandacht en tijd voor jezelf, en voor elkaar.

En dat als het tijd is, je zelf de juiste keus maakt, niet alleen, en bovenal uitvoert!

Oskar