Krachtige combinatie van Onderzoek, Organisatieadvies en Onderwijs

Leestijd: 2 minuten

Breda/Amterdam, 7 oktober 2018

In 1992 schreven Astley en Zammuto (*) een artikel over de verschillende ’talen’ die managers en wetenschappers die management onderzoeken, spreken. Dusdanig dat het wel lijkt of datgene wat wetenschappelijk wordt onderzocht en verklaard, geen gehoor vindt in de dagelijkse praktijk van management. Herkenbaar?

Zij nuanceren deze gap (gat) tussen wetenschap en praktijk echter door te stellen dat ondanks het feit dat managers nou niet direct de theorie 1-op-1 toepassen in de praktijk, de concepten en gedachten die er achter zitten wel degelijk doorsijpelen via populaire managementtijdschriften en opleidingsinstituten en managers ook wel wetenschappelijke inzichten gebruiken om keuzes te onderbouwen en te verantwoorden.

Er is echter nog wel wat werk aan de winkel!

Met heel veel plezier zal ik een deel van deze brug proberen te slaan. Per 1 november 2018 worden mijn onderzoeks- en onderwijstaken op de Vrije Universiteit Amsterdam uitgebreid. Naast OD (organizational development) zal ik bijvoorbeeld ook gaan bijdragen aan de kennis en kunde van bedrijfskunde studenten waar het gaat om Organisatie Theorie en academische vaardigheden. Daarnaast zal ik meer studenten begeleiden bij hun zeer waardevolle onderzoek dat leidt tot afstudeerscripties en vakkundige junior bedrijfskundigen.

Daarnaast blijf ik uiteraard actief als veranderkundig adviseur binnen mijn eigen bedrijf What About Change.

 

Bron: Astley, W.G. & Zammuto, R. (1992). Organizations, managers and language games. Organization Science, 3(4), 443-460.