Co-auteur boek TIJDMEESTERSCHAP

Leestijd: 1 minuut

“Verandering kost tijd!” en ook “Als medewerkers niet veranderen, verandert er niets”, zijn twee veel gehoorde uitspraken in en rondom organisatieverandering. In mijn onderzoek breng ik ze samen door te bekijken hoe de timing van medewerkerparticipatie in organisatieverandering de beschikbare kloktijd of de subjectieve tijdservaringen van medewerkers -zoals mentaal tijdreizen- beïnvloedt. En hoe dat dan weer tot veranderresultaten leidt.

Benieuwd naar het hele verhaal?  Lees dan hoofdstuk 6 van het boek Tijdmeesterschap van Sioo, interuniversitair centrum voor organisatie- en veranderkunde, dat ik samen met Onno Bouwmeester en Ard-Pieter de Man schreef.

Sioo zegt over dit boek:

“In hun dagelijks handelen zijn organisatie- en veranderprofessionals zich wel bewust van de verschillende soorten tijd, maar soms is hier maar beperkt een taal voor beschikbaar en daardoor ontbreekt het ook aan handelingsrepertoire. Ons nieuwe boek doet een handreiking en geeft een conceptualisering van het begrip van tijd en bevat lessen en concrete voorbeelden waarmee dat handelingsrepertoire gevormd kan worden. Het helpt professionals om de diverse verschijningsvormen van tijd beter te zien en bewuster te gebruiken in de eigen werkpraktijk.

Auteurs: Marguerithe de Man & Jesse Segers. Co-auteurs: Anne Lemaire, Ard-Pieter de Man, Aris van Veldhuisen, Brechtje Kessener, Dick van Ginkel, Erwin van de Pol, Hans Vermaak, Jacky van de Goor, Joris Brenninkmeijer, Jorren Scherpenisse, Leike Van Oss, Lotte Hart, Marco Derksen, Martijn van Ooijen, Onno Bouwmeester, Oskar Bronsgeest, Paul de Ruijter, Shirine Moerkerken, Theo Hermsen MSc en Wilfred Verweij.”