Bronsgeest gaat zelfstandig verder (persbericht)

Leestijd: 2 minuten

PERSINFORMATIE

Partners W&D consultants gaan hun eigen weg

Oskar Bronsgeest, sinds 2005 partner en mede-eigenaar van W&D consultants, heeft zijn aandeel overgedragen en verlaat het bedrijf. Dat gaat in goed overleg, zo meldt het Amersfoortse adviesburo vandaag.

Samen met Remco de Vette nam Oskar Bronsgeest W&D consultants in 2005 over van toenmalig eigenaar Frank Doorenbos. Een aantal jaar geleden besloot Bronsgeest om zijn ervaringen en gedachten uit de praktijk wetenschappelijk te verdiepen door middel van een promotieonderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Op de snijvlakken van veranderkunde, management consultancy, praktijk en wetenschap onderzoekt hij hoe medewerker-participatie kan bijdragen aan organisatieverandering. Met dát onderzoek, het begeleiden van studenten en het doceren van veranderkunde, gaat hij zich de komende tijd bezighouden. “Wanneer één van de twee het bedrijf verlaat, is dat ook een moment om stil te staan bij wat er allemaal bereikt is. Dat is ook wel een emotioneel moment, maar volg je hart en richt je op datgene wat levensgeluk brengt, en dat is voor mij de komende tijd onderzoeken, publiceren en organisatieadvies binnen andere branches,” aldus Bronsgeest.

Remco de Vette gaat als enig aandeelhouder verder met het uitbouwen van de automotive expertise van W&D consultants. “Het vertrek van Oskar is geen einde, maar zorgt voor hernieuwde dynamiek en een soort nieuw begin. De traditionele verdienmodellen staan stevig onder druk en dealerbedrijven zijn in toenemende mate zoekende naar manieren om zwarte cijfers te blijven schrijven. En daarvoor kloppen ze steeds vaker aan bij W&D,” aldus De Vette. Bij een aantal importeurs is W&D consultants daarnaast al jaren huisleverancier voor het implementeren en managen van strategische projecten. Ook de vraag naar externe projectmanagers neemt de laatste jaren flink toe, concludeert De Vette.

Amersfoort, 19 december 2017