Aan de slag, mét je medewerkers!

Leestijd: 1 minuut

Posterholt, september 2019

Mijn column over het samenwerken met aandacht, in plaats van de teugels aan te trekken door te focussen op processen als de rendementen tegenvallen, heeft de aandacht getrokken.

Ook van CarProf.

Voor de directies van de CarProf vestigingen geef ik in oktober een workshop/interactieve sessie met als onderwerp het werken met aandacht met je medewerkers: hoe motiveer je hen, en hoe raak jij gemotiveerd door je medewerkers? Hoe kun je veranderingen doorvoeren, die wellicht niet altijd even leuk zijn? Hoe houd je mensen binnen, hoe bind je mensen, hoe boei je mensen. Hoe word je een team, of hoe blijf je een team.

Onderliggende mechanismen komen ook aan bod: Aannames doen, niet luisteren e/o niet vragen, niet duidelijk vragen wat je wilt, bang zijn dat mensen weg gaan, vertrouwen geven en krijgen, lastige wrijvingen uit de weg gaan.

Doel is om ondernemers te inspireren de belangrijkste ‘resource’ (bah, wat een rotwoord eigenlijk) te ‘betreuen’ (wat een mooi woord hebben de Duitsers hier voor), zonder dat het betuttelen wordt. Ik hoop dat ze met een aantal inzichten en praktische tips naar huis gaan om net weer even een stapje beter te worden, prettiger te werken, of … wat dan ook het doel is van de CarProffers om deze dag kennis te komen tanken over dit thema.

Dus: Samen even stilstaan bij hoe het gaat om vervolgens ….Aan de slag te gaan!

Ik heb er zin in!